Baranta Világkupa Miskolc

Gömöri siker a Baranta Világkupán, Miskolcon- Ádám Csaba Világkupa győztes-a rimaszombati Árvay Miska Szabad Baranta három érmet nyert a Világkupán

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Három érmet hozott el a miskolci Baranta Világkupáról a rimaszombati Árvay Miska Szabad Baranta csapat. 2O14 május 17-18-án rendezte meg az Országos Baranta Szövetség a miskolci Szabadidő Központban a Baranta Világkupát, ahová több, mint száz versenyző nevezett be. Csikó, Kese és Felnőtt kategóriákban versenyeztek a nevezettek, nők, férfiak, egyaránt. Első nap a pusztakezes birkózást bonyolították le, másnap, vasárnap az íjászat, íjász-párbaj, szablya és lándzsavívásé volt a főszerep.

A népes rimaszombati csapat tizenegy fővel érkezett a rangos megmérettetésre. Ifjaink, csapatunk Csikó- 1-azaz 7-9 éves gyerekek, Csikó-2-azaz 1o-14 éves fiatalok és felnőtt szablyavívás kategóriában volt érdekelt. Legtöbbjüknek ez volt élete első versenye, amelyen, elmondhatjuk, mindannyian erőn felül teljesítettek, nagyon jól szerepeltek. Ádám Csaba a Csikó-2 kategória Világkupa győztese lett, remek versenyzéssel lett aranyérmes, az igen erős mezőnyben, a döntőben magabiztos vívással győzte le kunszentmártoni ellenfelét. Ebben a kategóriában Borbás Máté hatalmasat küzdve, negyedik lett.

Csikó-1-ben, a legfiatalabbak szablyavívó versenyében, Hanyus Péter lett a második, ezüstérmes, Borbás Bence a harmadik, bronzérmes, Boholy László pedig negyedik. Valamennyien az Árvay Miska Szabad Barantacsapat tagjai. A többi versenyző is becsületesen helytállt, valamennyien szereztek pontokat, nyertek párbajokat. Rengeteg tapasztalatot szereztek ifjaink a versenyen, amely igen jó hangulatban, s szervezéssel lett lebonyolítva.

A rimaszombati, felföldi barantások egy igen komoly megmérettetésen vannak túl. Nagy élmény volt mindannyiunknak részt venni a Világkupán, ahol igazán sokat tanultunk, a verseny végén bemutatott baranta bemutatókon, s táncon igen jól szórakoztunk. Minden elismerés a szervezőknek, jövőre ismét ott lesz csapatunk a viadalon, s már több ,más versenyszámban is indulnak fiataljaink. Az immáron tizennyolc tagot s hat újoncot számláló Árvay Miska Barantacsapat rendszeres munkájának, gyakorlásának, edzésének első gyümölcsei beérettek, köszönet mestereinknek, segítőinknek, vezetőinknek s a szülőknek, akik segítik csapatunkat. Az elismerés pedig a fiataloké, tagoké, akik keményen gyakorolnak, edzenek, hogy testben, lélekben,s szellemiekben hűen képviselhessék mindenütt a magyar harcművészetet, a barantát.

©Gyepüfarkas

Vélemény, hozzászólás?